פרסום ברדיו - מידע מקצועי

כל המידע שחשוב לדעת לפני פרסום ברדיו!
השוואה בין פרסום ברדיו לטלוויזיה

השוואה בין פרסום ברדיו לטלוויזיה

על אף עלייתם של הדיגיטל והרשתות החברתיות, הרדיו והטלוויזיה עדיין תופסים חלק משמעותי בחיים של כולנו – בין אם אנחנו בדרך לעבודה או ממנה, או חוזרים הביתה לספה ופותחים טלוויזיה כדי לתת למוח מנוחה. שתי הפלטפורמות עדיין רלוונטיות מאד לכל עסק המעוניין לפרסם את עצמו, למשוך קהל ולחזק את המודעות למותג שלו.

קרא עוד
מאזיני רדיו

מי מאזין לרדיו?

רדיו מהווה חלק בלתי נפרד מהחיים של מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם, כולל כאן בישראל. בעבר, תחנות שידרו רק מוזיקה, אך כיום ניתן לומר כי התמונה שונה וזאת בשל השפע של תוכניות הרדיו בנושאים שונים לצד פלייליסטים מכל הזמנים.

קרא עוד
השוואה בין פרסום ברדיו לאינטרנט

השוואה בין פרסום ברדיו לאינטרנט

בניגוד לפרסום באינטרנט, הפרסום ברדיו אולי נשמע פחות זוהר ויצירתי, אבל למעשה יש בו יתרונות רבים מאוד שמתעלים אפילו על הפרסום באתרים הפופולריים ביותר, בהנחה שהפרסום מתבצע כהלכה.

קרא עוד

חסות מול תשדיר​

שאלה שמעסיקה מפרסמים רבים בפרסום היא מה עדיף? חסות או תשדיר? אז קודם כל רקע קצר… תשדיר חסות הוא באורך של 10 שניות וצמוד לתוכן כאשר תשדיר פרסומת יכול להיות בכל אורך רצוי והוא משודר בלב מקבץ הפרסומות. חסות היא יוקרתית מאוד, צמודה לתוכן ובעלת מסר קצר וקליט בצורה האולטימטיבית, אך עם זאת, בעלת הגבלת אורך (10 שניות בדרך כלל) ובתחנות הארציות המובילות גם הגבלת מסרים אותם ניתן לומר. אז נכון, לחסות יש יתרון משמעותי בכך שהיא צמודה לתוכן ורוב המאזינים לא יעבירו תחנה וייחשפו למסר המשודר, אך עם זאת, לעיתים רבות 10 שניות זה פשוט לא מספיק על מנת להעביר את המסר הרצוי (הזמנה לפעילות או ליום פתוח למשל) ולכן גם אם תהיה זליגה של מאזינים במהלך מקבץ הפרסומות, לעיתים רבות עדיף לפרסם תשדיר באורך הרצוי וללא מגבלות כאלו ואחרות ולהשיג את המסר הרצוי ללא פשרות.

פרסום ברדיו - מידע מקצועי

מה צריך לומר בתשדיר?​

שאלה נוספת שהיא פופולארית מאוד בקרב מפרסמים ברדיו היא "מה לומר בתשדיר?" אז השאלה הנכונה היא: מה אתם רוצים לקדם? אם אתם מוכרים טלויזיהאו למשל מוצר חשמלי במחיר אטרקטיבי במיוחד, המסר יכול להיות מאוד קצר ופשוט לומר את המבצע, היכן ניתן להשיג אותו ובכך לסיים את התשדיר (בצורה הזו גם תוכלו לשדר כמות גדולה של תשדירים ביום). לחלופין, אם התשדיר שלכם מצריך העברת מידע רב על המוצר שלכם (כמו למשל קידום טכנולוגיה ייחודית למזגן), אז כדאי לבחור בתשדיר ארוך יותר שישודר מספר פעמים קטן יותר מדי יום אך יעביר את המסרים שלכם בצורה טובה ומובנת בקרב המאזינים.

מה הוא תמהיל הפרסום המנצח?​

תמהיל פרסום סטנדרטי בפרסום ברדיו הוא כמות של 10-12 תשדירים מדי יום למשך כ-10 ימים (ימי חול), אך כמו בכל דבר, גם כאן השאלה היא מה המסר אותו אנו רוצים להעביר ולאיזה קהל, ולכן צריך לקחת בחשבון מהי הפריסה הנכונה עבור המוצר שלנו. לדוגמא: אם החברה המפרסמת היא חברת מטבחים, החשיבה צריכה להיות שונה מכיוון שבתקופת זמן של 10 ימים, כמות האוזניים השומעות המעוניינת במטבח היא די מוגבלת, ולכן כדאי לפרסם לתקופת זמן ארוכה יותר (גם לחודשיים או שלושה) על מנת להגיע לכמה שיותר קהל שמטבח חדש רלוונטי עבורו. לחלופין, אם אנו רוצים לקדם מוצר חשמלי במחיר מיוחד, נוכל להסתפק בכמות ימים קטנה מאוד (גם 3-4 בלבד) ובכמות תשדירים גדולה מדי יום שתקדם את המבצע לזמן מוגבל ותגרום אצל המאזינים תחושה שמדובר על הזדמנות אמיתית שעומדת להיגמר

תמהיל הפרסום המנצח ברדיו
תקציב הפרסום ברדיו

איך לייעל את תקציב הפרסום?​

תקציב הפרסום הוא שיקול משמעותי בבניית קמפיין הפרסום ברדיו ובהמשך לכך, ישנו הצורך לפרסם בצורה יעילה ונכונה. אחת הדרכים הפופולריות בקרב מפרסמים היא לפרסם 3 ימים בשבוע במקום 5 ימים. למה? מכיוון שמאזיני תחנות הרדיו הם קהל אדוק ומסור שברוב המקרים האזנה לתחנה הספיציפית היא חלק משגרת יומו (אם בדרך לעבודה בבוקר, בהורדת ילדים במסגרות ובחזרה בשעות האחה"צ / ערב מהעבודה), ולכן גם פרסום למשך 3 ימים בשבוע (יום כן / יום לא) יכול לעשות את העבודה בצורה מצוינת ובמקביל, להקל על התקציב ועל ההשקעה באמצעי מדיה זה. כמובן שכפועל יוצא, פרסום למשך חודש ברוטו (4 שבועות), יניב 12 ימי פרסום בפועל במקום 10 ימי פרסום בקמפיין סטנדרטי וכמעט באותה העלות אנו נרוויח חודש פרסום במקום שבועיים.

פרסום ברצועה נקודתית או לאורך היום?​

פרסום ברדיו הוא רבגוני מאוד וכולל רצועות שידור רבות, תכנים שונים (ספורט, אקטואליה, פוליטיקה, מוזיקה ועוד) וככזה, הוא מאפשר לפרסם לאורך כל היום עבור מפרסמים הפונים לקהלים מגוונים (נשים, גברים, צעירים, גיל שלישי ועוד) ובמקביל ניתן גם לפרסם ברצועות נקודתיות עבור קהל ספציפי. למשל: אם אנו רוצים לפרסם תכשיר רפואי מסוים עבור ילדים, סביר להניח שנרצה לפרסם בשעות הבוקר המוקדמות בו קהל היעד שלנו מוריד את הילדים במסגרות החינוכיות ועושה דרכו לעבודה ובנוסף, לפרסם בשעו תאחר הצהריים / הערב המוקדם, כאשר קהל זה עושה דרכו בחזרה הביתה מהעבודה. כך נוכל "לחסוך" ולוותר על שעות אמצע היום שאמנם גם יוכלו להוסיף לקידום המוצר, אך נחשבות לבעלות ערך נחות יותר עבור המוצר הספיצי שלנו. מותג שתייה חדש למשל, ירצה לפרסם לאורך כל שעו תהיום על מנת להגיע לכמה שיותר קהלים וליצור שיח רב בקרב כלל האוכלוסייה ובעצם למתג את עצמו כמוביל בתחומו.

פרסום ברצועה נקודתית או לאורך היום?​
×

מעוניינים לפרסם ברדיו?

אחד מאיתנו ישמח לעמוד לשירותכם עם הצעה משתלמת!

×